Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Domácí světlá tlačenka
Postup:
- Vařené vepřové hlavy a kolena vykostíme, vařený jazyk sloupneme a podjazyčí obereme. Čisté maso pokrájíme na kostky 3×3 cm, tučné maso z hlav pokrájíme na menší kostičky. Játra nakrájíme na plátky 1,5 – 2 cm silné a horkou vodu spaříme tak, aby uvnitř nebyla syrová ani příliš spařená a tvrdá. Vychladlá játra krájíme na kostičky 1,5 x 1,5 cm. Pokrájené maso, jazyky, játra, tučné kostičky, osmaženou cibulku a nemastnou procezenou polévku dáme do nádoby, vše ochutíme solí a kořením, řádně promícháme, ochutnáme a je-li třeba, ještě, dochutíme. Plníme do připravených obalů, řádně zavážeme a vkládáme do vařící vody. Po dvou minutách varu stáhneme na 85 - 90 °C a dovařujeme podle velikosti tlačenek a vaříme asi 2-3 hodiny podle velikosti.
- Vařené tlačenky vyndáme z vody, opláchneme studenou vodou, tím spláchneme tukové nečistoty, jemně propícháme a rozložíme k vychladnutí. Polo vychladlé zatížíme prkennou deskou, na niž položíme přiměřenou zátěž. Vychladlé a tvarované tlačenky uložíme do chladničky.
Suroviny na cca 5 kg tlačenky:
- 2 kg vepřové hlavy
- 1,5 kg vepřových kolen
- 1 kg vepřových jazyků
- 0,5 kg vepřových jater
- 1 středně velkou cibuli
- cca 0,8 litru vývaru z masa
Koření na 1 kg tlačenky:
- 30 g soli
- 2 g pepře
- 2 g majoránky
- 0,5 g nového koření
- třený česnek
Ostatní: